Кафедра долучилася до еколого-робототехнічного фестивалю «RoboTerra – робот на захисті планети»

У суботу 11 грудня 2021 року в Черкаській санаторній школі Черкаської обласної ради відбувся науковий еколого-робототехнічний фестиваль «RoboTerra – робот на захисті планети» до якого були залучені в якості суддів різноманітних конкурсів науковці нашого університету, а саме: завідувач кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Максим Бондаренко, професорка Юлія Бондаренко та доцент Сергій Філімонов, доцентка кафедри екології Людмила Ящук, старший викладач кафедри інформаційних технологій проектування Сергій Рудницький, викладач кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки Олександр Зорін, які щиро підтримували та підбадьорювали юних конкурсантів. 

В основу проведення цьогорічного фестивалю «RoboTerra – робот на захисті планети» лягло поєднання питань забезпечення екологічної безпеки людства та робототехніки для генерування нових ідей та створення на їх базі розроблюваних конкурсантами технічних засобів.

Слід зазначити, що на фестиваль зареєструвалося 54 команди, з яких 92 школярі із 17 закладів освіти з різних міст та сіл Черкащини, а також з інших міст України. Юні конкурсанти презентували свої ідеї на семи локаціях: Алея стартапів. Конкурс творчих ідей та технічних проєктів; Конкурс відеороликів «Моя екологічна історія»; Сортування сміття. Wedo 2.0; Модернізація автомобілів; Слалом 2.0. Озеленення міста; Кегельринг дистанційний. Швидке сортування; Сумо дистанційне.

Кафедра приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Черкаського державного технологічного університету вітає переможців та учасників фестивалю, бажає подальшого творчого натхнення у генеруванні інноваційних ідей, наукового зростання та визнання на теренах Черкащини, України, Світу!