Опублікована монографія науковців кафедри

Побачила світ монографія “Накладні вихрострумові перетворювачі з однорідною чутливістю” авторів – науковців кафедри: Володимира Гальченка, Руслани Трембовецької, Володимира Тичкова, яка буде цікавою та корисною для наукових співробітників та інженерів, що працюють в галузі вихрострумового неруйнівного контролю, а також для аспірантів і студентів відповідних спеціальностей.

В монографії наведені результати багаторічних напрацювань авторського колективу, що присвячені створенню теорії сурогатного оптимального синтезу рухомих вихрострумових перетворювачів із однорідною чутливістю до дефектів порушень суцільності матеріалів і виробів. При цьому, запропонована в ній єдина методологія дозволяє реалізувати сурогатний оптимальний синтез всього класу накладних вихрострумових перетворювачів із апріорі заданою однорідною чутливістю в зоні контролю. Також наводяться розроблені авторським колективом практичні підходи до створення багатовимірних метамоделей рухомих перетворювачів, засоби перевірки їх адекватності та інформативності, що основані на перевірці статистичних гіпотез, для побудови яких (метамоделей) застосовувалися створені багатовимірні плани комп’ютерних однорідних експериментів на основі Rd-послідовностей та ЛПτ-послідовностей Соболя, що характеризуються гарантовано низькими показниками розбіжностей. Використання цих метамоделей дозволило авторам реалізувати процедури сурогатного оптимального синтезу перетворювачів із застосуванням сучасних стохастичних метаевристичних алгоритмів глобального пошуку екстремумів. В якості практичного застосування отриманих здобутків в монографії наводяться програми реалізації комп’ютерних планів експериментів та алгоритмів умовної оптимізації, що забезпечують виконання синтезу вихрострумових перетворювачів із однорідною чутливістю до дефектів.

Інформація про монографію прикріплена до офіційного сайту Українського товариства неруйнівного контролю та технічної діагностики в розділі публікацій членів УТНКТД.
 
Отримати відкритий доступ до вмісту монографії можна за посиланнями:

[Накладні вихрострумові перетворювачі з однорідною чутливістю: монографія / В.Я.Гальченко, Р.В.Трембовецька, В.В.Тичков. – Харків: СГ НТМ «Новий курс», 2021. – 281 с.]