Результати проведення онлайн-конференції у межах Днів студентської науки ЧДТУ 2022

До Дня науки України, який, цього року, відбудеться 21 травня (субота), на кафедрі ПМКТ 19 квітня проводилася дистанційна конференція присвячена Дням студентської науки – 2022. В рамках цього заходу здобувачі освіти різних років навчання, а також школярі гімназій та ліцеїв м.Черкаси презентували результати своїх науково-прикладних досліджень і здобутків. Загалом, у заході прийняли участь 13 здобувачів кафедри та двоє школярок. 

Учасники презентували свої наукові роботи та технічні розробки в рамках спеціальностей 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології та 152 – Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка. 

По завершенню доповідей викладачі кафедри в повному складі перейшли до  рейтингового оцінювання. У результаті були присуджені такі призові місця: 

І місце – Станкевич Олесь (ЗВО гр. РС-93), доповідь “Розробка 3D-принтера”. Науковий керівник: доц. Туз В.В.

І місце – Філімонова Олена (учениця 9-В класу Черкаського фізико-математичного ліцею), доповідь “Вдосконалення п’єзоелектричних м’язів літаючого мініробота розміром з комаху”. Науковий керівник: доц. Філімонов С.О.

ІІ місце – Зубрицька Олена (ЗВО гр. РС-013), доповідь “Система автоматизації теплиць з алгоритмом прогнозування і підлаштовування під окремий вид рослин”. Науковий керівник: доц. Філімонов С.О.

ІІ місце – Мельцова Анастасія (учениця 10-А класу Черкаської гімназії №9), доповідь “Особливості дотримання законів фізики для чорних дір”. Науковий керівник: доц. Бондаренко М.О.