На кафедрі відбулася відкрита лекція-семінар з дисципліни «Оптичні системи спостереження»

13 листопада 2023 року на кафедрі приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих систем Черкаського державного технологічного університету відбулася відкрита лекція-семінар з дисципліни «Оптичні системи спостереження». Лекцію провів провідний фахівець з технології виготовлення та конструктивного виконання сучасних спеціальних оптико-електронних приладів та їх складових частин (НВК «Фотоприлад») Валентин Іванович Гордієнко, д.т.н., старший науковий співробітник, який поділився практичним досвідом і останніми напрацюваннями, стосовно застосування оптичних систем при автоматизації виробничих процесів.

Окрім цього лектор висвітлив проблемні питання проектування, аберацій, технології виготовлення оптичних елементів технічних ендоскопів. Лектор здійснив огляд оптичних систем спостереження військового призначення та акцентував увагу на якості отриманого зображеннями такими приладами.

На кафедрі приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих систем ЧДТУ реалізуються освітні програми «Робототехнічні системи та автоматизація», «Метрологія на інформаційно-вимірювальна техніка», «Інформаційно-вимірювальні технології» спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», 175 «Інформаційно-вимірювальні технології», випускники яких успішно проходять практику на базі НВК «Фотоприлад» і здобувають практичні навички.

Студенти активно дискутували, задавали багато питань професійного спрямування та обговорювали подальше вдосконалення представлених зразків та оптичних виробів.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку Гордієнку В.І. та бажає подальшої плідної співпраці!