Робота та навчання в умовах карантину

Вже четвертий тиждень поспіль кафедра приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ удосконалює свої методи дистанційної роботи із студентами. І оскільки кафедра, як і весь університет, активно підтримує студентоцентроване навчання, наші підходи, методи та використовувані засоби із кожним тижнем розширюються для забезпечення максимальних можливостей та комфортного навчання учасників освітнього процесу.

І якщо на початку вимушеного карантину ми практикували переважно застосування системи дистанційного навчання (СДН) ЧДТУ, як давно відомого та гарно опанованого інструменту роботи із студентською аудиторією, то виклики часу, як то: перевантаження мережі, обмеження щодо розмірів завантажуваних матеріалів та інші, спонукали нас до активного пошуку інших шляхів ведення освітнього процесу.

Наразі кафедра практикує комплексний підхід, що полягає у поєднанні розміщення матеріалів для самостійної роботи студентів у СДН ЧДТУ із провадження лекцій та консультацій для здобувачів вищої освіти за допомогою таких програмних застосунків, як: Zoom, Webex Cisco, Skype, Hangouts, Google Classroom, а також із ширшим спілкуванням зі студентами у Viber, Телеграм та соціальних мережах.